Yıkıcı deprem ikazı

Yıkıcı deprem ikazı
                9 Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tekirdağ’da yıkıcı depremlere karşı uyardı.



                Muratlı Hizmet - 1912'den beri Ganos fayında (Şarköy tarafı) deprem olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Sözbilir, Ganos fayında uzun süren sessizliği işaret ederek; Tekirdağ’ı etkileyebilecek yıkıcı depreme karşı ikazda bulundu.
                100 yıldır durgun
                Son olarak 1912’de kırılan Ganos fayının o günden sonra hiç büyük ölçekli veya yıkıcı deprem üretmediğine vurgu yapan Hasan Sözbilir, 100 yıldan fazla zamanın geçtiğini belirtti.
tasarım59 reklam paketi
                Sözbilir şunları kaydetti: “Kuzey Anadolu fayı at kuyruğu gibi bir şekil göstererek çatallanır. Ganos fayının olduğu kesimlerde özellikle Tekirdağ’ın kara kısımlarında sismik suskunluk olduğu gözleniyor. Burası 1912’de kırılmıştı en son. O günden beri büyük ölçekli yıkıcı bir deprem gerçekleşmedi. 100 yılın üzerinde süre geçmiş durumda. Yatay yönde yaklaşık 2 santimlik bir hareket söz konusu. Dolayısıyla bu bölgede 2 metreye yakın bir gerilim birikti. Bu da yaklaşık 7 büyüklüğünde bir depremin beklentisini gösteriyor. Ganos segmentinin olduğu Marmara Denizi’ndeki yaklaşık 100 kilometrelik bir kısım kırılmış değil.”
                Kentsel iyileştirme mesajı
                Tekirdağ’daki yapılaşmanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini anlatan Prof. Dr. Sözbilir, “Şu anda devletin başlattığı İl Afet Riski Azaltma Planı var. Bu planın mutlaka hızlı şekilde devreye girmesi gerekir” dedi.
Yayınlanma Tarihi : 4/10/2020 19:56
Okunma Sayısı : 4449

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar