Yaşanabilir bir Muratlı için

            Tekirdağ’ın tüm ilçeleriyle ‘Yaşanabilir Şehir’ imajına kavuşmasında önemli katkılar sağlaması beklenen ‘Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ konulu toplantı, Muratlı Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşti.



            Muratlı Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliğiyle organize edilen toplantıya; Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Belediye Meclis Üyeleri, Vergi Dairesi Müdürü Mehmet Yılmaz, Muhtarlar, Belediye Personeli, Milli Eğitim Müdürü İsmail Kurban ile Milli Eğitim Camiası, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, TESKİ yetkilileri, Muratlı Yağlı Tohumlar Kooperatifi Müdürü Buket Özkan, CHP Kadın Kolları Başkanı Kıymet Onur ve vatandaşlar katıldı.



            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla toplantının startı verildi. ‘Yerel İdarelerde Çevre Yönetimi’ ana başlıklı toplantıda; Yasal Mevzuatlar ve Çevre Kirliliği, Hafriyat Atıkları, Ambalaj Atıkları, Tıbbi Atıklar, Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyalar, Atık Piller, Ömrünü Tamamlamış Lastikler, Evsel Nitelikli Tehlikeli Atıklar, Bitkisel Atık Yağlar ve Atık Madeni Yağların Toplanması, Taşınması, Geri Kazanım ve Bertaraf Süreçleri ile Atık Depolama Sahaları, İçme Suyu ve Atıksu Hizmetleri ve Muratlı’da gerçekleştirilen çevre faaliyetleri ile ilgili sunumlar yapıldı.



            Muratlı Belediyesi Çevre Mühendisi Hazal Başkurt, ilçede yapılan hizmetleri aktararak; evsel atıkların toplanması, özel atıkların toplanması, çarşı ve meydanın yıkanması, pazar yeri temizliği ile ilgili bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu.



            Muratlı’da ambalaj atığı toplama ekipmanları olarak 42 konteyner, 22 kafes ve 35 kumbaranın var olduğu öğrenildi. Bitkisel atık yağ toplama noktaları olarak ise; Belediye binası 3. Kat, Şehit Metin Öztürk Ortaokulu, İstiklal-Kurtpınar Mahallesi Muhtarlığı, Yeşilsırt Köyü ve Muradiye Mahallesi’ndeki Nehir Düğün Salonu karşısı verildi. Başlatılan atık pil toplama kampanyası ile okullarımızdan toplamda 780 kg atık pil toplandığı açıklandı.



            Atık pil toplama kampanyasında en çok pil toplayan okul Muratlı Anadolu Lisesi olurken, ikinci Atatürk İlkokulu, üçüncü ise Papatya Anaokulu oldu. Atık pillerden yapılan teşekkür plaketleri okul müdürlerine takdim edildi.



            Ardından soru cevap bölümüne geçildi. Katılımcılar merak ettikleri soruları uzmanlarına sorarak bilgi aldı. Katılanlara kuru pasta ve meyve suyu ikramının yanı sıra kalem ve kâğıt da hediye edildi.



Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar