Sorulmayanları sorduk!

            Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’ye merak edilen bir çok konu hakkında çarpıcı sorular sorduk. Nebi Tepe ile halk günü kapsamında yaklaşık bir saat boyunca gündemi değerlendirdik.



            Programın açılış konuşmasını yapan CHP İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, “Hoş geldiniz. Bir karar aldık, halk günü diye hepimiz hep beraber buluşalım, sadece Cumhuriyet Halk Partililer değil; başka partililer, başka arkadaşlar da gelsin. Başkanım burada, biz buradayız; Muratlı’nın sorunlarını not alalım, ivedilikle cevap verelim ve yardımcı olalım. Bizden istekleri varsa onlara çözüm sunalım. Bu konuda böyle bir karar aldık. Tabi başkanım da her zaman söylüyor; hiçbir zaman halktan kaçmadık, her zaman halkın önündeyiz. Böyle bir program yapmamızın amacı vatandaşlarımıza haftanın bir günü, bir saati de olsa zaman ayırmak. Bizden istekleri varsa bizden istesinler, dile getirsinler. Her zaman başkanım nasıl yardımcı olduysa, biz nasıl yardımcı olduysak yine elimizden gelenin en iyisi yapacağız burada. Sorularınızı birazdan alacağım” diyerek sözü Belediye Başkanı Nebi Tepe’ye verdi.
            Nebi Tepe ise; “Çarşamba günleri partimizde toplanıp tabanın sesini dinlemek, üyelerimizin derdini dinlemek için buradayız. Biz halk gününü zaten her gün yapıyoruz, Muratlı Belediyesi’nin kapısı her zaman halka açık. Orada burada değil; yolda, belediyede hepiniz bize kolaylıkla ulaşabiliyor. Özellikle tabanımızı dinlemek ama bunun yanında herkese kapımız açık tabi ki. Cumhuriyet Halk Partisi artık sürekli açık oluyor. Bizler de üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Sorunlarınız olduğu zaman hem ilçe başkanımıza, hem de bizlere ulaşabilirsiniz. En büyük çalışmayı artık Büyükşehir olduk, büyükşehir olarak yürütüyoruz. Çarşamba günleri saat 11.00-12.00 arasında ben burada olacağım. Arkadaşlarımız da burada olacaklar. Ben yönetimi kutluyorum, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
            Engelli asansörünün sorumluluğu belediyede mi? sorusuna Nebi Tepe; “Değil. Meclisimiz protokol hazırlayacak. TCDD bir protokol gönderdi ama meclisten geçmedi. Şu anda hala engelli asansörünün sorumluluğu TCDD’dedir. Biz o sorumluluğu alamayız. Bize düşen yıllık bakımını yaptıralım. Arıza anında burası yapamıyorsa biz yaptıralım, ücretini karşılayalım. Orada güvenlik sorunu var. En ufak bir sorunu bize yüklemeye çalışıyorlar. Biz halkımız mağdur olmasın diye üzerimize düşeni yapacağız. Hızlı tren B.Karıştıran’dan geçiyor. Tren yolunun artık ilçemize bir faydası kalmadı. Biz tren yolunun artık buradan kalkmasını tartışmalıyız. Burası sadece bu bölgede sanayi için kullanılabilecek bir kör alan oldu. Biz bunu tartışacağız. Hiç olmazsa ışıklı geçişler istiyoruz, bari yayaya olsun. Daha evvel olduğu gibi yine geçitlerin açılmasını isterim. Çevre yolu için yetkililerimize teşekkür ederim, çevre yolu tren yolunu bir nebze de olsa rahatlattı. İlçemizin göbeğindeki hemzemin geçitler epey rahatladı” dedi.
            1999’dan bu yana Belediye Başkanısınız. Ziraat Mühendisi olarak 19 yılda ilçeye ne yaptınız? Bugüne kadar yaptığınız projeleri sıralar mısınız? sorusuna cevap veren Tepe, Yukarısevindikli’ye bir bal ormanı yaptıklarını ve Müsellim yolunu ağaçlandırdıklarını söyledi. Tepe; “Büyükşehir Belediyesi ile beraber çalışıyoruz. Biz aynı kadroyuz” dedi.
            Muratlı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne alınan işçiler ile ilgili bazı iş başvurularının işleme alınmadığına dair sorulara, “Ben değerlendirdim, uygun görmemiş olabilirim. Ya da o an mecliste hatırlayamamış olabilirim” yanıtını verdi.
            Muratlı Belediyesi’nin yok olan mezbahası, büz atölyesi, Tanzim satış noktası, kreşi, anaokulu, lojmanları, büyük parkı, iki pasaj dükkanları ve 100. Yıl Caddesi’ne sıfır dükkanları, halı sahası ve MKM binası ile köylerdeki satılan arsalarının yerine ne yapıldığına dair sorulara ise Tepe, “Halı sahayı biz beraber yaptık ama İl Özel İdaresi işletti. Mezbaha belli yerlerde açılabiliyor. Bazı şartları var, uymak zor. Girişimlerde bulunduk ama maalesef bir sürü prosedüre katıldık. O yüzden Tanzim Satış da kapanmak zorunda kaldı. Büz atölyesi makinesi hala duruyor. Şuan ihtiyacımız yok. Çok eski bir makine, eski teknoloji. Büyükşehir genel alım yapıyor büzleri. Parke taş çalışmalarını ilk yapan biziz. Tüm mahallelerde yapıyoruz. Doğalgaz geldi, kanalizasyonu yapan bir belediyeyiz biz kendi imkanlarımızla. TESKİ’den önce biz her şeyi hazırladık. Alt yapıyı, içme suyunu tertemiz bıraktık. 100. Yıl Caddesi’nde yıkılan büyük park ve iki pasaj ile diğer dükkânlar için belediye meclis kararı aldık. Bu benim tek başıma verdiğim bir karar değil zaten. Altı otopark, üstü kent meydanı olacak şekilde bir proje var. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Yine kreş ve anaokulu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Kreş yerini belediye yapmış ama yer hazinenin yeridir. Depremde zayıf çıktığı için yıkım yazısı yazdık, yıkılacak. Belediye lojmanlarının yerine yeşil alan, park yapacağız. En güzel proje de bu. Keşke daha böyle alan bulabilsem de park yapsam. İstiklal Mahallesi’nde yerimiz yok, park yapamıyoruz” dedi.
            İnanlı Çeşmesi’ni tapusuyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne neden ücretsiz olarak verdiniz? sorusuna ise Nebi Tepe; “Problem burada başlıyor zaten. Nedir problem? Belediye halkın belediyesidir; partilerin belediyesi değil. Bu tür sorunlar maalesef yaşıyoruz. Ne diyoruz; kültür bakanlığının kullanım yeri. Bakanlık bizim bakanlığımız, şahsın filan değil. Nebi’nin de değil, artık büyükşehir belirli yasa gereği belirli yerleri alacak. Bakın M. Kemal Caddesi, Büyükşehir Belediyesi’nin ve onların sorumluluğunda artık. Bakın Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet İlkokulu yaptık. Belediyemizin % 40 geliri büyükşehre kesiliyor. Muratlı ‘Küçük Eskişehir’ oldu. Tek sorun Ergene deresinin ıslah edilmemesidir. Kapalı Spor Salonumuz, Kültür Merkezimiz güzel, yüzme havuzumuz yapılıyor, güzel. Bunlar hepsi Eskişehir’de var. Muratlı’nın Eskişehir’den bir farkı yok. Vergilerle Kapalı Spor salonu, Kültür Merkezi yapıldı” ifadelerini kullandı.
            İki Belediye Parkı ve Düğün Salonları’nı neden özelleştirdiniz? sorusuna ise, belediyenin bir şirketi olmadığından hesap işlerinde yasalara takıldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Nebi Tepe; bu yüzden özelleştirme yaptıklarını belirtti.
            Denimkent Sitesi’nin bulunduğu mevkideki su baskınlarına ilişkin soruya ise, TESKİ’nin oraya 8 km’lik bir yağmur suyu hattı yapacağını, Muratlı Belediyesi olarak ise yollarının yeniden yapılacağını söyleyen Nebi Tepe, vatandaşımızın mağduriyetlerini gidermek için çalıştıklarını bildirdi.
            117 km içme suyu yaptıklarını dile getiren Nebi Tepe, arıtma çalışması, alt yapı çalışmaları yaptıklarını kaydederek; “Büyükşehir Belediyemizle uyumlu çalışmalar yapıyoruz. Kendi imkanlarımızla zor şartlarda çok şeyler yaptık” dedi.
            Eski Yüksekokul binası ile eski dershane binasının çürümeye terk edildiği gündeme getirilirken, Belediye Başkanı Nebi Tepe, “Biz eski yüksekokul binamızı istedik, belediye binası olarak kullanalım dedik. Bize ısrarla vermek istemediler fakat kaderine de terk ettiler orayı. Tren yolu geçişlerinde yaşanan sıkıntılar için biz taşın altına elimizi koymaya hazırız” diye konuştu.
            CHP İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk ise, Muratlı’nın en büyük sorunlarını tren yolu geçiş sıkıntısı ve Ergene deresinin zehir akması olarak açıkladı. Gençtürk, çözümün hükümet ve yerel yönetimlerin birlikte çalışmasında olduğunu söyledi.
            Tepe ve Gençtürk, her Çarşamba günü saat 11.00-12.00 arası halkla buluşarak vatandaşın sorularını yanıtlayacaklarını yineleyerek; halkı davet etti.

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar