REKA'DAN BASIN AÇIKLAMASI

"REKA YAĞ Çevreye Duyarlı Üretim Yapmaktadır"

 

            Son günlerde Muratlı’da yayımlanan bir gazetede yer alan haberlere istinaden, kamuoyunun aydınlatılması ve bilgi kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla REKA Yağ Sanayi tarafından basın bildirisi yayımlandı.
            Bazı hususların açıklanması zaruriyeti doğduğunu belirten fabrika yetkilileri yaptıkları açıklamada şunları kaydetti: 17.07.2008 tarihinde yürürlüğe giren “ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRİLMESİ YÖNETMELİĞİ”nin maddeleri gereği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından ÇED olumlu kararının (Çevresel Etki Değerlendirilmesi) 27.10.2011 tarihinde alınması ile fabrika inşaatına başlanılmıştır.

            Mayıs 2013 yılında deneme üretimine başlanan Reka Bitkisel Yağlar A.Ş.  Muratlı Tesisleri 70.000.000 Dolar yatırım ile Türkiye'nin kendi dalında en büyük kapasiteli ve çevreye duyarlı en modern tesisidir.

            Fabrikanın deneme üretimine başladığı tarih de dahil olmak üzere, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı  tarafından  6 ayda bir izlendiği gibi, ayrıca Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından habersiz  anlık kontroller de yapılmaktadır.

            Reka Bitkisel Yağlar San ve Tic. A.Ş. Muratlı Tesisi kurulumu sırasında  kullanılan ekipman ve makinalar günümüz son teknolojisine uygun, çevreye duyarlı kontinü sistem (kapalı sistem) olarak seçilmiştir.

            Kontinü sistem (kapalı sistem) vakum ile çalışır ve tohumun doğal yapısından gelen koku unsurunu ortadan  kaldırır. Bu sebeple de çevreye zarar verecek herhangi bir koku salınımı olmamaktadır.

            Türkiye’de konusunda en uzman kurum olan TÜBİTAK'tan Koku ve çevresel etkilerin analizleri  için rapor talep edilmiştir.

            Muratlı tesisimizin buhar ihtiyacı ise; kabuk kazanı ve destekleyici doğalgaz kazanı ile karşılanmaktadır. Tesisimizde çevreye duyarlı olmak  ve hava kirliliğine sebebiyet vermemek adına, kömür, motorin vs. gibi doğayı kirleten yakıtlar yerine biyokütle sınıfında yer alan AYÇİÇEK KABUĞU yakılmaktadır.

            Ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemleri Tebliği uyarınca, Kabuk kazanımızın bacasına 29.500 Euro yatırım ile SÜREKLİ EMİSYON ÖLÇÜM cihazının montajı yapılmıştır.

            Bu cihaz ile bacadan çıkan duman ve gazların ölçümleri otomatik olarak yapılmakta ve tüm ölçüm sonuçları da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından takip edilmektedir.

Diğer taraftan, deneme üretimi yapılan sene bile Reka Bitkisel Yağlar San ve Tic A.Ş.   Tekirdağ Borsasında en çok işlem yapan ilk 5 firma arasına girmiştir.

            Bu ve buna benzer Muratlı ve Trakya bölgesinin ürünlerini değerlendiren ve istihdam yaratarak bölge ekonomisine katkı sağlayan  fabrikalara sahip çıkmak bir ödev olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki, üretim olmadan bir ekonomiden bahsedilemez.

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar