Muratlı’nın güvenliği masaya yatırıldı

            Muratlı Kaymakamlığı’nca her ay rutin olarak yapılmaya başlanan İlçe Güvenlik toplantılarına Ocak ayında da devam edildi. İstiklal-Kurtpınar Mahallesi sakinleriyle buluşan Kaymakam İsmail Altan Demirayak ve protokol üyeleri, vatandaşların güvenlik konusundaki şikâyet ve taleplerini dinledi.



            Sıradükkanlar mevkiindeki Semih Kahvehanesi’nde gerçekleşen protokol-halk buluşması verimli geçti. Toplantıya; Muratlı Kaymakamı İ. Altan Demirayak, Jandarma Komutanı Serdar Çidem, Emniyet Müdürü Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı Nebi Tepe, Muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile vatandaşlar katıldı.
            Açılış konuşmasını yapan İstiklal-Kurtpınar Mahallesi Muhtarı Adem Turnacı, mahallesini kısaca tanıtarak; “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Mahallem; 1877’de Balkan coğrafyasından başlayan göçlerle ama asıl 1927 ve 1934 göçleriyle yerleşik düzene geçen bir mahalledir. Aslında önümüzden geçen Atatürk Caddesi’nin ayırdığı, bir tarafın Kurtpınar, bir tarafın ise İstiklal Mahallesi olarak anıldığı, iki mahallenin birleştirilerek kurulduğu bir muhtarlık alanıdır. Ben de mahallenin tespit edebildiğim 6. Muhtarıyım. Mahallemde bulunan resmi ve yarı resmi kurumlara gelince; hiçbir insanın gönüllü olarak girmek, düşmek istemeyeceği mezarlık ve cezaevi mahallem sınırları içerisindedir. Ayrıca 2 nolu Sağlık Ocağı, Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı, Küçük Sanayi Sitesi ve Organize Sanayi Bölgesi mahallemde bulunmaktadır. Eğitim durumuna gelince; bir adet belediye kreşi, üç adet ilköğretim okulu, bir adet meslek lisesi mahallemde eğitimini sürdürmektedir. Mahallemin ortasından geçen Atatürk Caddesi günlük ortalama 18 bin aracın yükünü çeken ve büyük sıkıntılar yaşatan bir caddedir. Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürkümüzün ziyaret ettiği, bugün Atatürk Evi olarak restore edilen konut da mahallem sınırlarında bulunmaktadır. Mahallem, 4 bin 500 seçmeni ve 6 bin-6 bin 500 civarında insanı barındıran bir yerleşim yeridir. Bilgilerinize arz ederim” ifadelerini kaydetti.



            Tüm katılanlara teşekkür eden Muratlı Kaymakamı İ. Altan Demirayak ise; “Bugün burada sizlerin sorunlarına çözüm üretme gayreti içerisinde olacağız. Daha önceki toplantılarda ne kararlar alınmış, ne durumdayız, bundan sonra nasıl bir yol haritası çizeceğiz; onları konuşacağız. Gördüğüm kadarıyla Muratlı’nın güvenlik anlamında çok büyük bir zaafı yok. Çözülmeyecek bir konu olduğunu düşünmüyorum” diyerek soru cevap bölümünü başlattı.



            İstiklal-Kurtpınar Mahallesi’nde zaman zaman hırsızlık olaylarının cereyan ettiği dile getirildi. Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan sıkıntılar anlatıldı. Vatandaşların trafik ışığını kullanmadıkları, dikkate almadıklarına işaret edildi. Çeşme Sokak üzerindeki bir eczanenin önünde yapılan parklardan ötürü caddede trafiğin sıkıştığı bildirildi. Bazı köy muhtarları köylerine güvenlik kamerası talep etti. Bu konuya ilişkin zaten bir girişimin olduğu ve yakın zaman sonra köylere de güvenlik kamerası takılacağı öğrenildi.
            Muratlı’ya çok yakın bir fabrika olan REKA’nın atıklarını dereye saldığı iddia edilerek; sağlık ve çevre güvenliğinin olmadığına dikkat çekildi. Bunun üzerine cevap veren Kaymakam İ. Altan Demirayak, Ergene Havzası Eylem Planı çerçevesinde gerekli çalışmaların yapıldığının altını çizerek; “Sabah OSB toplantısında bir karar aldık. Malum buraya atık su arıtma tesisi yapıldı. Biz de OSB Yönetimi olarak önümüzdeki dönemde atık suların burada arıtılması işleminin artık başlamasına karar verdik. 3 ila 6 ay içerisinde tüm atıklar (çamurlar vs dahil) bertaraf edilecektir” açıklamasında bulundu.
            Gece geç saatlerde uyuşturucu madde, hap içen şahısların olduğu dile getirilerek, bu şahısların eski maliye lojmanlarında barındıkları ileri sürüldü. Şikâyeti not alan İ. Altan Demirayak, kullanılmayan ve çürük durumdaki bu bina için gerekli yazıların yazılarak yıkılması için uğraşacağını ifade etti.
            Bazı sokaklarda hoparlörlerin yeterince ses vermediğinden yakınıldı. Bazı dükkânlarda işlenmemiş tütün satıldığı, bu tütünün kanser yaptığı kaydedilerek; çözüm istendi. Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ise; hoparlör olayı ile ilgileneceğini, tütün satan dükkânları ise zabıta göndererek denetleyeceğini söyledi.
            İyi havalarda Atatürk İlk/Ortaokulu bahçesinde kızlı-erkekli grupların gece geç saatlerde buluştukları ve çevreyi rahatsız ettikleri anlatıldı. Yine güzel havalarda abart egzoslu motor ve araçların yüksek gürültü çıkardıklarına işaret edildi. Cezai işlem yapılması talep edildi.



            Bunların dışında Muratlı Emniyet Müdürü Yılmaz Arslan vatandaşları uyararak; “Ben polisim, ben jandarmayım, ben komutanım diyerek sizleri telefonda kandırmaya çalışan kimselere aldanmayın. Bir polis, bir jandarma, bir komutan, bir emniyet müdürü sizi asla telefonla arayarak kimlik bilgilerinizi istemez, bankaya para yatırın demez. Geçen gün yine bir vatandaşımız dolandırıldı. Telefonla aranarak adının kuyumcu soygununa karıştığı yalanına aldanmış. 12 Bin 500 lira parasını verilen hesaba yatırmış. Lütfen dikkatli olalım” diye konuştu.
            Toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar