İşte Muratlı Kurban Komisyonu kararları

İşte Muratlı Kurban Komisyonu kararları
                Muratlı Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu, kurbana ilişkin kararlar aldı.



tasarım59 reklam paketi
                Muratlı Hizmet - 2022 yılı Kurban Bayramı’nda dini amaç ve ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşların kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun olarak kesebilmelerini sağlamak amacıyla kurban satılacak veya kesilecek yerlerin belirlenmesi ve bu konulara ilişkin diğer hususlarla ilgili tedbirlerin alınması ile ilgili şartların düzenlenmesi için Muratlı Kaymakamlığı İlçe Kurban Hizmetleri Komisyonu, Kaymakam V. Asalet Karabulut başkanlığında toplandı ve aşağıdaki maddeleri karar altına aldı.
                KARARLAR:
                1- Kurban satış yeri olarak Belediye Fen İşleri Müdürlüğü atölyeleri, Göçmen Konutları yanında bulunan boş alan tek satış yeri olarak belirlenmiş olup, mahalle aralarında ve rastgele başka yerlerde kurbanlık hayvan satışı yapılması yasaklanmıştır.
                2- Hayvan satışı yapacaklar, 29 Haziran – 11 Temmuz 2022 tarihleri arasında Belediye Fen İşleri Müdürlüğü atölyeleri, Göçmen Konutları yanında bulunan boş alanda satış yapabileceklerdir.
                3- Kurban satış yerinde her türlü temizlik, WC, kullanma suyu ve kapalı oturma yeri imkanı Muratlı Belediyesi tarafından, çevre kontrolü ve hayvan haklarına riayet edilip edilmediği İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelince, her türlü güvenlik tedbiri ve kanuni takibat ise Muratlı Güvenlik Güçleri tarafından yapılacaktır.
                4- Özel toplu kesim yapacak işletmelerin Kurban Hizmetleri Komisyonu’na müracaat etmeleri ve kesme izni almaları gerekmektedir. Kesim yerlerinde, kesimlerin daha düzenli yapılması, zaman kaybının ve karmaşanın önlenmesi için randevu sistemi uygulanacaktır. Kesim işlemlerinin bayramın ilk gününde yoğunlaşmaması için bayramın üç gününe yayılarak gerekli tedbirler alınacaktır.
                5- Kurbanını evin bahçesi müsait olup orada kesmek isteyenler ise, bahçelerine derince bir çukur kazıp kurban atıklarını gömmek suretiyle çevre ve sağlık şartlarına uyarak kurbanlarını kesebileceklerdir. Halka ve umuma açık yerlerde, küçük çocukların gözleri önünde kesinlikle kurban kesimi yapılmayacaktır.
                6- Kurban atıklarının çöp varillerine, kanalizasyona atılması, açıkta ve sokak hayvanlarına bırakılması yasaklanmıştır. Aksi davrananlar haklarında kanuni işlem yapılacaktır.
                7- Kurban hizmetleri konusunda vatandaşlarımız, Belediye Başkanlığı’nın 361 23 13 nolu telefonu ile İlçe Müftülüğü’nün 361 20 50 nolu telefonuna başvurarak; gerekli bilgiyi alabilirler.
                8- Kurban Bayramı’nda kesilen hayvanlara ait kulak küpesi, pasaportları ile Veteriner Hekimi Sağlık Raporu’nu mahallelerde özel mülklerinde kurban kesenler mahalle muhtarlıklarına, özel kesim yerlerinde yapanlar ise 7 gün içinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne ulaştıracaklardır.
                9- İlçe merkezinde kendi evinde özel olarak kurban kesenler, kurban kesmesine izin verilen diğer organizasyon yetkililerinin ve mahalle muhtarlarının kesilmiş olan büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayılarını, pasaportlarını ve hayvan kulak küpelerini Kurban Bayramı’ndan sonra en geç 20 Temmuz 2022 tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne teslim edeceklerdir.
                10- Veteriner Hekimi Sağlık Raporu, kulak küpesi ve kimlik kartı olmayan hayvanlar ile gebe ve dinen kurban edilmesine mani özrü bulunan ayrıca damızlık değeri yüksek hayvanların kurbanlık olarak satılması ve kesilmesi yasaklanmıştır. Dinimizce kurbanlık hayvanlarda aranan şartlar şunlardır:
                Kurban: Koyun, keçi, sığır, manda ve deveden olur. Bunların dışındaki hayvanlar kurban olarak kesilemezler. Kurban olabilmesi için, kurbanlık hayvanın deve için 5, sığır ve manda için 2, koyun ve keçi için 1 yaşını doldurması gerekir. Bunun yanında koyun semizlik v gösteriş olarak 1 yaşındakilerle aynı olursa, altı ayını tamamladıktan sonra da kurban edilebilir. Kesilecek hayvanın kurban olmaya engel bir kusurunun bulunmaması gerekir. Kurban edilecek hayvanın sağlıklı, düzgün, azaları tamam, besili olması hem ibadetin gaye ve mahiyetine, hem de sağlık kurallarına uygun düşer. Kötürüm derecesinde hasta, zayıf ve düşkün, bazı azaları eksik mesela bir veya iki gözü kör, kulakları ve boynuzları kökünden kesilmiş, dili kesik, dişlerinin tamamı veya çoğu dökülmüş, kuyruğu ve memesi kesik hayvanlar kurban olmaz. Ancak hayvanın doğuştan boynuzsuz, şaşı, topal, deli, biraz hasta, bir kulağı delinmiş veya yırtılmış olmasında kurban açısından bir sakınca yoktur. Koyunun daha semiz ve lezzetli olması maksadıyla doğduğunda kuyruğunun kısmen veya tamamen kesilmesi kusur sayılmaz.
                11- Belirlenen kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.
Yayınlanma Tarihi : 4/7/2022 18:23
Okunma Sayısı : 2601

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar