Hastanede koronavirüs önlemleri

Hastanede koronavirüs önlemleri
                Muratlı Devlet Hastanesi’nde koronavirüs salgınına karşı teyakkuza geçen yetkililer, çeşitli önlemler alarak hazırlıklarını tamamladı.



                Paniğe gerek yok
                Muratlı Devlet Hastanesi’nde koronavirüs nedeniyle sıkı önlemler alındı.
                Hastane Yönetimi tıbbi araç gereç eksikliklerini A’dan Z’ye giderdi. Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü rehberliği doğrultusunda hastane personeline koronavirüsün nasıl bulaştığı, korunma yöntemleri gibi konularda eğitimler verildi.
                Şüpheli ve hassas hastaların hastaneye farklı yerden girmelerini sağlayan bir çalışma yapıldı. İzole odalar ve karantina odaları hazırlatıldı. Hastane içerisinde dezenfeksiyon çalışmaları artırıldı. Riskli yüzeyler; asansörler, kapı kolları, hastaların tuttuğu yerlerde dezenfeksiyonlar fazlalaştırıldı. Hastanede gün aşırı çamaşır suyu ile temizlik yapılırken, 15 günde bir de koronavirüse karşı periyodik dezenfeksiyon başladı.
tasarım59 reklam paketi
                Acil olmayan ameliyatlar ertelendi. Risk grubundaki hastalar için özel bölüm açıldı. Hastanelerin çeşitli yerlerine dezenfektanlar konuldu. Görevliler maskeler takarken, insan sağlığına zararı bulunmayan dezenfektanlar ile hastaneler köşe bucak temizlendi. Hastanenin poliklinik girişi kapatılarak tek giriş Acil Servis’ten verildi ve triyaj uygulandı.
                Triyaj uygulaması nedir?
                Acil servislere başvuran hastaların, hastalıkları ile ilgili şikâyetleri, belirtilerin şiddeti ve tıbbi durumlarının aciliyeti göz önüne alınarak tabip veya bu konuda eğitim almış sağlık personeli tarafından yapılan öncelik belirleme işlemini ifade eder.
                Triyaj işlemi başvuru sırasında yapılır. Triyaj uygulaması için muayene, tetkik, tedavi, tıbbi ve cerrahi girişimler bakımından öncelik sırasına göre kırmızı, sarı ve yeşil renkler kullanılır.
                Yeşil alan: Ayaktan başvuran, genel durumu itibariyle stabil olan ve ayaktan tedavisi sağlanabilecek basit sağlık durumlarıdır.
                Sarı Alan: Hayatı tehdit etme olasılığı, uzuv kaybı riski ve önemli morbidite oranı olan durumlar ile orta ve uzamış dönem belirtileri olan ve ciddiyet potansiyeli taşıyan durumlardır.
                Kırmızı Alan: Hayatı tehdit eden ve hızlı agresif yaklaşım ve acil olarak eş zamanlı değerlendirme ve tedavi gerektiren durumlar. Bu durumlarda hasta hiç bekletilmeden kırmızı alana alınır. Ayrıca hayatı tehdit etme olasılığı yüksek olan ve 10 dakika içerisinde değerlendirilip tedavi edilmesi gerekli durumlardır.
                Acil değilse aile hekimlerine
                Temas ne kadar az olursa, bu olayın o kadar çabuk atlatılacağına dikkat çeken yetkililer, gerçekten acil bir durum yoksa hastaneye başvurulmamasını, aile hekimlerine gidilmesini, doktora giderken tek başına gidilmesini ya da destek olabilecek en fazla bir kişiyle gidilmesini, toplu yerlerden uzak durulmasını önerdi.
                Öksürük, nefes darlığı gibi ekstra şikâyetlerde 184’ün aranarak, sonra da oranın yönlendirmesine göre acil servise başvurulması tavsiye edildi.
Yayınlanma Tarihi : 19/3/2020 10:12
Okunma Sayısı : 3522

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar