Bu kez Yeşilsırt Mahallesi’nde

            Muratlı Kaymakamı Dr. İ. Altan Demirayak halk toplantılarına devam ediyor.



            Yeşilsırt Mahallesi'ndeki toplantıya; Muratlı Kaymakamı İ. Altan Demirayak, Jandarma Komutanı Serdar Çidem, Emniyet Müdürü Nail Savran, Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş ile daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, oda temsilcileri, muhtarlar ile yerel basın ve mahalle sakinleri katıldı.
            Göreve başladığı günden itibaren her ay düzenli bir şekilde yapılan halk toplantısının bu seferki adresi Yeşilsırt Mahallesi oldu. Halkla düzenli bir şekilde bir araya geleceklerini ifade eden Kaymakam Demirayak; “Biz insanlarımızı doğru bilgilendirelim istedik. Toplantının amacının kamu hizmetlerinin vatandaşlarımıza en iyi şekilde sunulması ve insanımızın hayat şartlarını iyileştirmekle, görevli kamu görevlileriyle vatandaşlarımızın bir araya gelmelerini sağlamak. Amacımız; ilçemizin ve mahalle olan köylerimizin gelişimi adına yapılması gereken projeleri değerlendirmek ve vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini dinleyerek etkin çözümler üretmektir” diye konuştu.



            Yeşilsırt-Osmanlı köyü yolunun yapılmasını isteyen Yeşilsırt Mahalleli hayvancılar, 4 km’lik yolun yapımı için çalışma talep etti. Belediye yetkilileri tarafından bu talep not alındı.
            Yeşilsırt Mahallesi yollarını çevre yolunu yapan inşaat firmasına ait araçların bozduğunu öne süren mahalleli, yollarının tamirini istedi. Bahse konu firmanın yolları bozduğu için daha önce Jandarma ekipleri tarafından cezai işlem gördüğü de öğrenildi. Konuya ilişkin girişimlerde bulunulacağı açıklandı.
            Toplantıda; çiftçiler ve hayvancılık yapan vatandaşlar devletin teşvikleri hakkında bilgilendirildi. Kaymakam Altan Demirayak tarafından ‘Kooperatifleri aktif tutun, hibelerden yararlanın’ mesajı verildi.
            Tavuk çiftliklerinin elektrik problemi olduğunu ve elektrik alamadıklarını aktaran mahalleliler, “Çiftliğimiz köye 400 metre mesafede. Elektrik alabilmek için trafo gerekiyor dediler. Tüm masrafları biz karşılayacakmışız. Bizim gibi köyde birçok ahır, ağıl ve kümeslerin elektriği yok. Çözüm istiyoruz” dedi. Şikayeti değerlendiren TREDAŞ Muratlı İşletme Şefi İbrahim Karımca ise, “Aradaki 400-500 metre mesafeden ötürü trafo çekilmesi gerekiyor. E haliyle trafonun da yaklaşık 30 bin TL masrafı var” şeklinde konuştu.



            Mağdur olduklarını anlatan mahallelilerden Şefik Karakulak, köye 250 metre mesafedeki yerine su ve elektrik çektiremediğine dikkat çekti. Karakulak, “Kuruçeşme mevkiindeki yerim için TESKİ ve elektrik kurumu masrafları benim karşılamamı istiyorlar” diyerek serzenişte bulundu.
            Bazı Yeşilsırt Mahallesi sakinleri ise seracılığın gelişmesi için somut adımlar atılmasını istedi. Muratlı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ertekin Günaçtı da Yeşilsırt’ın seracılık için iyi bir merkez olduğunu ifade etti.
            Yeşilsırt’ın kanalizasyon arıtmasının olmadığını vurgulayan Ziraat Odası Başkanı Ender Borucu, belediyenin anonslarını da mahallelerinden duyamadıklarına işaret etti.
            Muratlı Yağlı Tohumlar Başkanı Muzaffer Borucu ise köylerinde okul olmadığını anımsattı. Yeşilsırt’ta bir tek anasınıfı olduğunu anlatan Muzaffer Borucu, okul talep etti. Öğrenci sayısının yeterli olmadığı için eğitimin taşımalıya çevrildiği aktarıldı.



            Yumurta tavukçuluğu yapan bazı vatandaşların barkod sorunu ve birçok prosedürle karşılaştıkları anlatıldı. Çözüm talep edildi.
            Tarla yolları olmayan yerlere yol yapılması istendi. Yukarısırt Mahallesi’ndeki Bayır Tarla mevkiindeki tarlaların yollarının bulunmamasından dert yakıldı.
            Dilek ve temenniler ile halk toplantısı tamamlandı.

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar