Akıbeti belli oldu

Akıbeti belli oldu
                Tadilatı süren eski Muratlı Meslek Yüksekokulu binasının Bilim, Kültür ve Sanat Evi olması gündeme geldi.



                O projenin bir benzeri
                Trakya Kalkınma Ajansı’na proje sunarak bahse konu tarihi yapıyı Bilim, Kültür ve Sanat Evi yapmaya hazırlanan Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde Kaymakamlık görevini yürütürken de benzeri bir projeyi hayata geçirdiklerini aktararak; olumlu geri dönüşlerin olduğuna vurgu yaptı.
tasarım59 reklam paketi
                Projenin amaçları saymakla bitmiyor

                Bilim, Kültür ve Sanat Evi projesi ile Muratlı’daki kadınların, özellikle de yoksul kadınların ve çocukların kaliteli zaman geçirmelerine imkân tanınarak; proje ile sosyal, kültürel ve fiziksel hizmetlere erişimlerinin kolaylaştırılmasına yönelik altyapıların oluşturulması, çocukların özellikle de yoksul ailelerde büyüyen çocukların sosyal yaşama katılımının artırılması, yöresel el sanatları ürünleri üreten kadınların üretim becerilerini ve pazarlama yeteneklerini geliştirerek, gelir düzeyinin iyileştirilmesine yönelik üretim, tanıtım, satış faaliyetlerinin de desteklenmesi amaçlanıyor.
                Hanımlar lokalinden bilim merkezine ve internet salonuna
                Projenin detaylarına ilişkin bilgiler veren Kaymakam İ. Altan Demirayak, “Bünyesinde kadınlar ve çocuklar için internet salonu, bilim merkezi, el sanatları müzesi ve hanımlar lokali bulunan bir bilim, sanat ve kültür evi açmayı planlıyoruz. 2 milyon TL maliyetindeki proje, Kalkınma Ajansı’nın desteği ile hayata geçirilebilecek” dedi.
                Beklenti yüksek
                Projenin Muratlı’da çok önemli gereksinimlere yanıt verecek mahiyette olduğunu kaydeden Kaymakam Demirayak, “İlçemiz için, kadınlarımız ve çocuklarımızın sosyalleşmesi için el sanatları başta olmak üzere, temel bir takım sanatsal aktiviteleri içinde barındıracak. Proje kapsamında iki temel fiziksel mekân bulunacak. Bir el sanatları müzesi oluşturmak suretiyle ürünleri sergileme imkânına sahip olacağız. Bir de kadınlarımız bu üretim faaliyetlerini yürütürken, çocuklarımız için bilim müzesi oluşturacağız, gelişimlerine katkıda bulunacağız” diye konuştu.
                1. Sultan Murat Bilim, Kültür ve Sanat Evi
                Projeyi hazırlayan Muratlı Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Bilim, Kültür ve Sanat Evi’ne Muratlı’ya ismini veren Osmanlı Hükümdarı I. Sultan Murat’ın adını vermeyi düşünüyor.
                Muratlı ismi nereden geldi?
                Osmanlı hükümdarı l. Sultan Murat, sefer dönüşü bu bölgeden geçerken eski karayolu köprüsünün güneyinde ordugâh kurmuş ve bu alanı çok beğenmiştir.
                Muratlı’nın ismiyle alakalı şu rivayet anlatılır:
                Yaveri hükümdarına: “Sultanım bu beldeyi çok beğendiniz. Bu beldeye ne ad verelim?” diye sorar.
                Sultan Yaverine: “Murat Eli olsun” diye ferman buyurur.
                Böylece tarihe ve coğrafyaya bu adla geçer. Zaman içerisinde bu adın söylenmesi biraz zor gelince Murat Eli, Muratlı’ya dönüşmüştür.
Yayınlanma Tarihi : 11/11/2019 18:09
Okunma Sayısı : 4083

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar