Adalet Bakanı Tunç, Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi'ni açtı
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Çanakkale’ye hizmet verecek olan Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’nin açılışını yaptı.
Muratlı Hizmet - Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen açılışa; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vali Recep Soytürk, Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Akın Gürlek, Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Karaman, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Selami Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, il protokolü ve adliye personeli katıldı.
Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Ardından Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Selami Yılmaz birer konuşma yaparak; Bölge Adliye Mahkemesi’nin hayırlı olmasını temenni ettiler.
Ardından konuşan Vali Soytürk ise; “Bölge Adliye Mahkemesi’nin kurulması adaletin çok daha hızlı tecelli etmesi için Trakyamız için çok önemli. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız olmak üzere şükranlarımızı arz ediyoruz. Ünal Başsavcımız yaklaşık 2 yıldır burada, kuruluş aşamasının ben 1 yılına şahidim. Olağanüstü gayret gösterdi. Şehrimizde bir arada çalışma, huzur içinde çalışma kültürü var. Bunu Trakya’ya sirayet ettiren bir başsavcımız var. Allah ondan razı olsun. Çok sık bir araya geliyoruz. Bölgedeki başsavcılarımızla, valilerimizle, ağır ceza reislerimizle bir araya geliyoruz. Bölgenin sorunlarını konuşuyoruz ve bundan bölgemiz fayda sağlıyor. Ben tekrar başsavcımıza teşekkür ediyorum. Bölge Adliye Mahkemesi’nin hem Tekirdağ’a, hem de bölgemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da bir konuşma yaparak; Adliye Mahkemesi’nin hayırlı olmasını temenni etti.
Akabinde konuşan Bakan Tunç; “Trakya bölgemiz önemli. Edirnemiz, Kırklarelimiz, Çanakkalemiz, bu illerimiz İstanbul’a gitmek durumunda kalıyordu buranın dosyaları. Artık Tekirdağ’da çözülecek ve İstanbul’un da iş yükü Trakya ayrılarak azalmış olacak. Hem İstanbul’daki Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki davaların hızlı bir şekilde görülmesini sağlayacak, oradaki iş yükünü azaltmış olacak bir çalışma oldu. Aynı zamanda burada da özellikle istinaf sürecinin gecikmeksizin uygulanmasını sağlayacak bir sistemi bugün başlatmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’nin 2016 yılında Bölge Adliye Mahkemesi sistemine geçti. Üç dereceli bir yargılama sistemine adım attık. 2016'da 7 bölgede faaliyete geçirmiştik, sonrasında her geçen yıl bölge sayıları arttı ve artmaya devam etti. En son Tekirdağ, Malatya ve Denizli Bölge Adliye Mahkemelerimizin kurulması sağlanmıştı. Faaliyete geçirilmesiyle ilgili devam ettirdik. Bugün Tekirdağ'ı açıyoruz. Haftaya cuma günü Denizli'nin açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Tabii Malatya Bölge Adliye Mahkememiz, bir depremle orada sarsıldık adliyelerimiz yıkıldı. İnşaatlara hızlı bir şekilde başladık. Oranın da inşaat çalışmaları devam ediyor ve inşallah Malatya'mızda da Bölge Adliye Mahkememizi kazandıracağız. Böylece bölge adliye mahkemesi sayımız da şu anda 15 olan sayı 18’e yükselmiş olacak. Şu anda 17’ye yükseliyor bu adli yılla beraber. Tabii istinaf önemli. İstinaf özellikle bizim yargı reformu kapsamında değerlendirebileceğimiz önemli bir gelişme. Üç dereceli bir sisteme geçmemiz. Dosyaların ikinci bir gözde yeniden olay bakımından da incelenmesi anlamında istinaf sürecinin, özellikle hak kayıplarının önlenmesi konusunda yine bölgede kesinleşecek olan dosyalar bakımından hızlı yargılama ve daha çabuk hakka kavuşma bakımından üç dereceli sistemin hukuk sistemimize önemli katkı sağladığını düşünüyoruz ve istinaf yargılamasıyla beraber hak arama yollarını arttırdığımız önemli reformlardan birini hayata geçiriyoruz ve kararlardaki isabet oranının da giderek arttığını görmek mümkün. Onama oranlarına baktığımız zaman, Yargıtay ve Danıştay'da görülen davalarda istinaf sürecinden geçen yargılamaların özellikle isabet oranının çok yüksek olduğunu görmek mümkün” diye konuştu.
Bölge Adliye Mahkemeleri’nde 236 ceza ve 267 hukuk dairesinde 2 bin 977 hakim ve savcının görev yaptığını belirten Bakan Tunç, “25 bin hakim ve savcımız var. Bunun 3 bin civarı Bölge Adliye Mahkemelerimizde görev yapan hakim ve savcılarımız. Bölge İdare Mahkemeleri’nde de 70 idari dava dairesi var, 27 vergi dava dairesi var, 543 hakim idari yargıda, Bölge İdare Mahkemeleri’nde görev yapıyor. Tabii makul sürede yargılanma hakkının tesisi bakımından Bölge Adliye Mahkemeleri’ndeki hakim ve savcı sayılarımızı da arttırıyoruz. Son bir yılda 78 yeni istinaf dairesi kurarak istinafı bu sene itibariyle daha da güçlendirdik. Çünkü bazı dairelerimizde iş yoğunluğu ve bazı konjonktürel durumlar nedeniyle kira davaları, iş davaları, bazı ticari davalarda yoğunlaşma oldu. O dairelerdeki hızı arttıracak, iş yükünü karşılamak üzere yeni daireler kurulmasını sağladık. Bu anlamda 78 istinaf dairesi 2024 yılı itibariyle hizmete girmiş oldu. İlave olarak da bu dairelerimize 131 üye ve 62 daire başkanı ve 39 cumhuriyet savcısının atamasını gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.
Tekirdağ’da yeni açılan Bölge Adliye Mahkemesi’nin 5 ceza ve 5 hukuk dairesi olarak hizmete başladığını kaydeden Tunç, “10 daire başkanı ataması buraya gerçekleştirdik. 30 hakimimiz ve 7 cumhuriyet savcımız, 30 üyemiz Tekirdağ’da Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapacaklar. Tabii istinaf yargılamalarında sistemi bir bütün halinde ele alarak ihtiyaç duyulan mevzuat değişikliklerini de hem geçmiş dönemlerde yapmaya çalıştık, hem de yine istinaf değerlendirme toplantıları yaparak, akademinin görüşlerini alarak, istinafta görev yapan daire başkanı ve üyelerimizin görüşlerini alarak, özellikle mevzuatla ilgili değişiklikler gerekiyorsa bunları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da yine bu uygulamayla ilgili olarak özellikle sizlerden hakim savcılarımızdan, başsavcılarımızdan ve aile başkanlarımızdan uygulamayla ilgili olarak, karşılaşmış olduğunuz sıkıntılarla ilgili önerileri her zaman bakanlığımıza, Hakimler ve Savcılar Kurulumuza ileterek buradaki işleyişi daha etkin hale getirmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Bugün itibariyle Bölge Adliye Mahkemelerinin ceza dairelerine gelen toplam dosya sayısı 4 milyon 62 bin 898. Bu dosyaların 3 milyon 548 bin 456’sı karara bağlanmış. Hukuk dairelerine gelen toplam dosya sayısı 3 milyon 867 bin. Bu dosyaların da 3 milyon 172 bin 498’i karara bağlanmış. Bu rakamları değerlendirdiğimizde 2016 yılından bu yana ceza ve hukuk dairelerinde yıl içerisinde gelen toplam dosya sayısının yüzde 85’inin karara bağlandığını görüyoruz. Tabii aslında bu önemli bir başarı. Ama tabii vatandaşlarımız yüzde 85’i karara bağlanıyorsa; ‘Neden benim davamın 3-4 yıl sürüyor?’ diyebilir. Tabii bazı dava türleri bakımından, bazı dairelerimizde yoğunlaşma olduğunu da görüyoruz. Bunu da ortadan kaldırmak için bu sene faaliyete başta İstanbulumuz olmak üzere birçok bölgede yeni daireler kurduk. Yeni heyetler oluşturduk ve oralardaki dosya sayısında önümüzdeki yıl da bunu göreceğiz, hızlı bir şekilde eridiğini ve vatandaşlarımızın özellikle uzun süren yargılama süreçlerinden kurtularak bir an önce haklarına kavuştuğunu inşallah göreceğiz” ifadelerini kullandı.
İstinaf mahkemeleriyle Yargıtay ve Danıştay’ın da iş yükünün azaldığının görülebildiğini dile getiren Tunç, “Yargıtay’la Danıştay’ın iş yükünün azaldığını yani Yargıtay’la Danıştay’ın gerçek anlamda bir içtihat mahkemesi hüviyetine kavuştuğunu da görüyoruz. Bu da istinafın zaten en önemli amaçlarından birisi. Yargıtayımızın ve Danıştayımızın bir içtihat mahkemesi olarak dosya sayısının daha da azalması nedeniyle bu görevini daha fazla yaptığını da görmek mümkün. Yargıtay’a 1 milyon 4 bin 180 dosya gelmiş. 2023 yılında bu sayı 1 milyon 4 binden 316 bine düşmüş. Dolayısıyla yüzde 68,5 oranında yargıya gelen dosyada azalma söz konusu. Yine Danıştay'da da 2016 yılında gelen dosya sayısı 267 bin iken 2023’te 88 bin 98’e düşmüş. Azalış oranına baktığımız zaman yüzde 67. Yargıtay ve Danıştayımızın iş yükünün azaldığını, gerçek anlamda bir içtihat mahkemeleri haline geldiklerinde, önlerinin açıldığını da memnuniyetle görmek mümkün” şeklinde konuştu.
Sadece fiziki mekanlar değil, mahkeme sayılarının arttırılması, hakim savcı sayısının arttırılmasının da önemine değinen Bakan Tunç, “Dolayısıyla bizim son bir yılda kurduğumuz yeni mahkeme sayısını mevcut sayıyı yüzde 30 arttırmış oluyoruz. Dolayısıyla buraya görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımız şu anda Adalet Akademisi’nde üç bine yakın aday ve hakim savcı yardımcısı bunlar da mesleğe girdiklerinde inşallah yargı süreçlerini aksamadan devam etmesi, insan unsurunun daha da hem nitelik hem nicelik açısından artırılmasını sağlamaya çalışacağız" dedi.
Bakan Tunç’un konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Ardından Bakan Tunç, Vali Soytürk ve protokol üyeleri Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’ni gezdi.
Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi binasında cumhuriyet başsavcısı, mahkeme başkanı, hukuk ve ceza dairesi başkanları, ceza ve hukuk dairesi üyeleri, cumhuriyet savcıları, bilirkişilik bölge kurulu başkanı, adalet komisyonu, cumhuriyet başsavcılığı birimleri, ceza ve hukuk daireleri ile bilirkişilik bölge kurulu yazı işleri hizmetleri için toplam 82 oda bulunuyor. Binada ayrıca 5 duruşma salonu, 1 ön büro, 100 kişilik konferans salonu, 40 kişilik toplantı salonu, 130 kişilik yemekhane, mescit, PTT, 12 arşiv odası, 2 depo alanı ve 55 araçlık otopark yer alıyor.
Muratlı Hizmet - Süleymanpaşa’da gerçekleştirilen açılışa; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Vali Recep Soytürk, Edirne Valisi Yunus Sezer, Adalet Bakan Yardımcıları Ramazan Can, Akın Gürlek, Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Erdal Şenol, Adalet Komisyonu Başkanı Kadriye Atalay Karaman, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Selami Yılmaz, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, il protokolü ve adliye personeli katıldı.
Açılış, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Ardından Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Selami Yılmaz birer konuşma yaparak; Bölge Adliye Mahkemesi’nin hayırlı olmasını temenni ettiler.
Ardından konuşan Vali Soytürk ise; “Bölge Adliye Mahkemesi’nin kurulması adaletin çok daha hızlı tecelli etmesi için Trakyamız için çok önemli. Bu yüzden başta Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımız olmak üzere şükranlarımızı arz ediyoruz. Ünal Başsavcımız yaklaşık 2 yıldır burada, kuruluş aşamasının ben 1 yılına şahidim. Olağanüstü gayret gösterdi. Şehrimizde bir arada çalışma, huzur içinde çalışma kültürü var. Bunu Trakya’ya sirayet ettiren bir başsavcımız var. Allah ondan razı olsun. Çok sık bir araya geliyoruz. Bölgedeki başsavcılarımızla, valilerimizle, ağır ceza reislerimizle bir araya geliyoruz. Bölgenin sorunlarını konuşuyoruz ve bundan bölgemiz fayda sağlıyor. Ben tekrar başsavcımıza teşekkür ediyorum. Bölge Adliye Mahkemesi’nin hem Tekirdağ’a, hem de bölgemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.
Vali Soytürk’ün konuşmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi 29. Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da bir konuşma yaparak; Adliye Mahkemesi’nin hayırlı olmasını temenni etti.
Akabinde konuşan Bakan Tunç; “Trakya bölgemiz önemli. Edirnemiz, Kırklarelimiz, Çanakkalemiz, bu illerimiz İstanbul’a gitmek durumunda kalıyordu buranın dosyaları. Artık Tekirdağ’da çözülecek ve İstanbul’un da iş yükü Trakya ayrılarak azalmış olacak. Hem İstanbul’daki Bölge Adliye Mahkemesi’ndeki davaların hızlı bir şekilde görülmesini sağlayacak, oradaki iş yükünü azaltmış olacak bir çalışma oldu. Aynı zamanda burada da özellikle istinaf sürecinin gecikmeksizin uygulanmasını sağlayacak bir sistemi bugün başlatmış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Türkiye’nin 2016 yılında Bölge Adliye Mahkemesi sistemine geçti. Üç dereceli bir yargılama sistemine adım attık. 2016'da 7 bölgede faaliyete geçirmiştik, sonrasında her geçen yıl bölge sayıları arttı ve artmaya devam etti. En son Tekirdağ, Malatya ve Denizli Bölge Adliye Mahkemelerimizin kurulması sağlanmıştı. Faaliyete geçirilmesiyle ilgili devam ettirdik. Bugün Tekirdağ'ı açıyoruz. Haftaya cuma günü Denizli'nin açılışını gerçekleştireceğiz inşallah. Tabii Malatya Bölge Adliye Mahkememiz, bir depremle orada sarsıldık adliyelerimiz yıkıldı. İnşaatlara hızlı bir şekilde başladık. Oranın da inşaat çalışmaları devam ediyor ve inşallah Malatya'mızda da Bölge Adliye Mahkememizi kazandıracağız. Böylece bölge adliye mahkemesi sayımız da şu anda 15 olan sayı 18’e yükselmiş olacak. Şu anda 17’ye yükseliyor bu adli yılla beraber. Tabii istinaf önemli. İstinaf özellikle bizim yargı reformu kapsamında değerlendirebileceğimiz önemli bir gelişme. Üç dereceli bir sisteme geçmemiz. Dosyaların ikinci bir gözde yeniden olay bakımından da incelenmesi anlamında istinaf sürecinin, özellikle hak kayıplarının önlenmesi konusunda yine bölgede kesinleşecek olan dosyalar bakımından hızlı yargılama ve daha çabuk hakka kavuşma bakımından üç dereceli sistemin hukuk sistemimize önemli katkı sağladığını düşünüyoruz ve istinaf yargılamasıyla beraber hak arama yollarını arttırdığımız önemli reformlardan birini hayata geçiriyoruz ve kararlardaki isabet oranının da giderek arttığını görmek mümkün. Onama oranlarına baktığımız zaman, Yargıtay ve Danıştay'da görülen davalarda istinaf sürecinden geçen yargılamaların özellikle isabet oranının çok yüksek olduğunu görmek mümkün” diye konuştu.
Bölge Adliye Mahkemeleri’nde 236 ceza ve 267 hukuk dairesinde 2 bin 977 hakim ve savcının görev yaptığını belirten Bakan Tunç, “25 bin hakim ve savcımız var. Bunun 3 bin civarı Bölge Adliye Mahkemelerimizde görev yapan hakim ve savcılarımız. Bölge İdare Mahkemeleri’nde de 70 idari dava dairesi var, 27 vergi dava dairesi var, 543 hakim idari yargıda, Bölge İdare Mahkemeleri’nde görev yapıyor. Tabii makul sürede yargılanma hakkının tesisi bakımından Bölge Adliye Mahkemeleri’ndeki hakim ve savcı sayılarımızı da arttırıyoruz. Son bir yılda 78 yeni istinaf dairesi kurarak istinafı bu sene itibariyle daha da güçlendirdik. Çünkü bazı dairelerimizde iş yoğunluğu ve bazı konjonktürel durumlar nedeniyle kira davaları, iş davaları, bazı ticari davalarda yoğunlaşma oldu. O dairelerdeki hızı arttıracak, iş yükünü karşılamak üzere yeni daireler kurulmasını sağladık. Bu anlamda 78 istinaf dairesi 2024 yılı itibariyle hizmete girmiş oldu. İlave olarak da bu dairelerimize 131 üye ve 62 daire başkanı ve 39 cumhuriyet savcısının atamasını gerçekleştirmiş olduk” şeklinde konuştu.
Tekirdağ’da yeni açılan Bölge Adliye Mahkemesi’nin 5 ceza ve 5 hukuk dairesi olarak hizmete başladığını kaydeden Tunç, “10 daire başkanı ataması buraya gerçekleştirdik. 30 hakimimiz ve 7 cumhuriyet savcımız, 30 üyemiz Tekirdağ’da Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev yapacaklar. Tabii istinaf yargılamalarında sistemi bir bütün halinde ele alarak ihtiyaç duyulan mevzuat değişikliklerini de hem geçmiş dönemlerde yapmaya çalıştık, hem de yine istinaf değerlendirme toplantıları yaparak, akademinin görüşlerini alarak, istinafta görev yapan daire başkanı ve üyelerimizin görüşlerini alarak, özellikle mevzuatla ilgili değişiklikler gerekiyorsa bunları yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bundan sonra da yine bu uygulamayla ilgili olarak özellikle sizlerden hakim savcılarımızdan, başsavcılarımızdan ve aile başkanlarımızdan uygulamayla ilgili olarak, karşılaşmış olduğunuz sıkıntılarla ilgili önerileri her zaman bakanlığımıza, Hakimler ve Savcılar Kurulumuza ileterek buradaki işleyişi daha etkin hale getirmekte fayda olduğunu düşünüyoruz. Bugün itibariyle Bölge Adliye Mahkemelerinin ceza dairelerine gelen toplam dosya sayısı 4 milyon 62 bin 898. Bu dosyaların 3 milyon 548 bin 456’sı karara bağlanmış. Hukuk dairelerine gelen toplam dosya sayısı 3 milyon 867 bin. Bu dosyaların da 3 milyon 172 bin 498’i karara bağlanmış. Bu rakamları değerlendirdiğimizde 2016 yılından bu yana ceza ve hukuk dairelerinde yıl içerisinde gelen toplam dosya sayısının yüzde 85’inin karara bağlandığını görüyoruz. Tabii aslında bu önemli bir başarı. Ama tabii vatandaşlarımız yüzde 85’i karara bağlanıyorsa; ‘Neden benim davamın 3-4 yıl sürüyor?’ diyebilir. Tabii bazı dava türleri bakımından, bazı dairelerimizde yoğunlaşma olduğunu da görüyoruz. Bunu da ortadan kaldırmak için bu sene faaliyete başta İstanbulumuz olmak üzere birçok bölgede yeni daireler kurduk. Yeni heyetler oluşturduk ve oralardaki dosya sayısında önümüzdeki yıl da bunu göreceğiz, hızlı bir şekilde eridiğini ve vatandaşlarımızın özellikle uzun süren yargılama süreçlerinden kurtularak bir an önce haklarına kavuştuğunu inşallah göreceğiz” ifadelerini kullandı.
İstinaf mahkemeleriyle Yargıtay ve Danıştay’ın da iş yükünün azaldığının görülebildiğini dile getiren Tunç, “Yargıtay’la Danıştay’ın iş yükünün azaldığını yani Yargıtay’la Danıştay’ın gerçek anlamda bir içtihat mahkemesi hüviyetine kavuştuğunu da görüyoruz. Bu da istinafın zaten en önemli amaçlarından birisi. Yargıtayımızın ve Danıştayımızın bir içtihat mahkemesi olarak dosya sayısının daha da azalması nedeniyle bu görevini daha fazla yaptığını da görmek mümkün. Yargıtay’a 1 milyon 4 bin 180 dosya gelmiş. 2023 yılında bu sayı 1 milyon 4 binden 316 bine düşmüş. Dolayısıyla yüzde 68,5 oranında yargıya gelen dosyada azalma söz konusu. Yine Danıştay'da da 2016 yılında gelen dosya sayısı 267 bin iken 2023’te 88 bin 98’e düşmüş. Azalış oranına baktığımız zaman yüzde 67. Yargıtay ve Danıştayımızın iş yükünün azaldığını, gerçek anlamda bir içtihat mahkemeleri haline geldiklerinde, önlerinin açıldığını da memnuniyetle görmek mümkün” şeklinde konuştu.
Sadece fiziki mekanlar değil, mahkeme sayılarının arttırılması, hakim savcı sayısının arttırılmasının da önemine değinen Bakan Tunç, “Dolayısıyla bizim son bir yılda kurduğumuz yeni mahkeme sayısını mevcut sayıyı yüzde 30 arttırmış oluyoruz. Dolayısıyla buraya görevlendireceğimiz yeni arkadaşlarımız şu anda Adalet Akademisi’nde üç bine yakın aday ve hakim savcı yardımcısı bunlar da mesleğe girdiklerinde inşallah yargı süreçlerini aksamadan devam etmesi, insan unsurunun daha da hem nitelik hem nicelik açısından artırılmasını sağlamaya çalışacağız" dedi.
Bakan Tunç’un konuşmasının ardından kurdele kesilerek açılış gerçekleştirildi. Ardından Bakan Tunç, Vali Soytürk ve protokol üyeleri Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi’ni gezdi.
Tekirdağ Bölge Adliye Mahkemesi binasında cumhuriyet başsavcısı, mahkeme başkanı, hukuk ve ceza dairesi başkanları, ceza ve hukuk dairesi üyeleri, cumhuriyet savcıları, bilirkişilik bölge kurulu başkanı, adalet komisyonu, cumhuriyet başsavcılığı birimleri, ceza ve hukuk daireleri ile bilirkişilik bölge kurulu yazı işleri hizmetleri için toplam 82 oda bulunuyor. Binada ayrıca 5 duruşma salonu, 1 ön büro, 100 kişilik konferans salonu, 40 kişilik toplantı salonu, 130 kişilik yemekhane, mescit, PTT, 12 arşiv odası, 2 depo alanı ve 55 araçlık otopark yer alıyor.
Yayınlanma Tarihi : 6/9/2024 17:25
Okunma Sayısı : 1421
Okunma Sayısı : 1421
Muratlı Nöbetçi Eczane
MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?
Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
Günlük Kurlar