144 yıllık gelenek

144 yıllık gelenek
                Gelişen teknolojiyle unutulmaya yüz tutan Karacakılavuz el dokumaları, kursiyer kadınların dokumalarıyla geleceğe aktarılıyor.



tasarım59 reklam paketi
                Muratlı Hizmet - Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kültürel coğrafi işaretli mirasın kaybolmaması için açılan kursa 10 kadın başvuru yaptı. Kursu başarıyla bitiren kadınlar; dimi, kirkitli ve cicim teknikleriyle dokumacılığa başladı.
                Kursiyerlerin yaptığı dokumalar, şehir dışından gelen protokol üyelerine hediye edilirken, zaman zaman da fuarlarda görücüye çıkıyor. Kentin kültürel simgesi olan dokuma, 2019 yılında coğrafi işaret almıştı.
                Karacakılavuz el dokumalarının Tekirdağ'ın önemli bir kültürü olduğunu ve unutulmaması gerektiğini belirten Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, kentin kültürel değerlerine sahip çıkıldığına dikkat çekerek; “Karacakılavuz dokuması, 144 yıllık bir gelenektir. Halk arasında '93 Harbi' olarak bilinen tarihteki Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında Bulgaristan’dan gelen insanlarımızın getirdiği bir kültürdür. Aslı hiç değişmeden tam 144 yıl bu topraklarda devam ediyor. Karacakılavuz’daki kadınlarımız da buna sahip çıkıyor. Zaten bu tip geleneksel el sanatlarının yaşaması ve gelecek kuşaklara aktarılmasıyla ilgili bir misyonu olduğu için, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan tezgahlar bize tahsis edildi. Açılan kursta hanımlar bu tezgahlarda çalışıyor” sözcüklerini kaydetti.
                Diğer taraftan, Kurs Eğitmeni Yasemin Çınar ise coğrafi işaret almış ürünlerin motifleriyle, özelliklerini bozmadan yeni ürünler tasarlamayı ve modernize ederek; üretime kazandırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.



Yayınlanma Tarihi : 17/2/2022 02:14
Okunma Sayısı : 2536

Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar