Remzi YAY
YAZAR, OBJEKTİF OLMALI

                Bir yazar, bir gazeteci yazacağı tüm yazı ve haberlerinde objektif olmalı, hiçbir siyasi partinin gözlüğünü takmamalıdır.
                Yazar veya gazeteci baştaki siyasilere yalakalık olsun diye veya baştaki idareciye muhaliflik olsun diye yazı kaleme almaz. Bunun tersini yapanlar, tetikçiler gibidir. Parayı basana fikirlerini satar. Yazar bu dünyalık çıkarlardan, menfaatlerden arınmalıdır.
tasarım59 reklam paketi
                Aklını insanları bilinçlendirmek, aydınlatmak, onlara doğru yolu göstermek için çalıştırmalıdır. Gerçek yazarlar bu amaçta olmalıdır.
                Yazar, mütevazi bir hayat yaşamalıdır. Bir gazeteci veya yazar yalıda oturuyorsa, bu iş şaibelidir. Yakaladığı bir haberi şantaj için kullanan gazete patronu, yazar, habercileri geçmişte çok gördük. Herkes kendini biliyor.
                Ülkemize gerçek tetikçilere bile hak ettiği ceza verilemezken, gazeteci, yazar tetikçilere ceza verilebilsin.
                İktidara muhalif gazeteciler genelde hapis cezaları alır. Bu tetikçi yazarlar da kantarın topuzunu öyle bir kaçırırlar ki; muhaliflik yapacağım diye siyasi kişiliğe hakarete kadar iş götürürler. Cezaevini görürler.
                Bu ülkede objektif haber yapan kaç televizyon, kaç gazete, kaç yazar, kaç gazeteci var ki? Neredeyse herkes taraflı, herkes tarafı olduğu siyasi erkten nemalanıyor.
                Öyle bir düzen kurulur ki artık hangi haber doğru anlaşılamaz. Algı operasyonları havada uçuşur.
                Biz ikide bir geçmişimizle övünür dururuz. Bizim tarihimizde şöyle dürüst, şöyle adaletli kişilerimiz vardı diye. Şimdi nerede bu kişiler? Kim ne yaptı, ne ara bu aşamaya geldik? Hangi şartlar bu işleri buraya getirdi? İşte bu aşamaya geçişte kimin sebebi, emeği varsa vebali büyük olur. Gerçek cinayet işlemekten daha ağır bir bedeli olur(Yarın ahirette).
                Hey, kime söylüyorum ki, neyi değiştireceğim ki demeden ben bir deniz yıldızını denize atarım. O deniz yıldızını denizle buluşturursam, deniz yıldızı adına büyük bir olaydır.
                Nefis bu dünyanın en güzel, en aldatıcı, en hüsrana uğratıcı şeyidir. Onun peşinden gidenlerin sonu eninde sonunda cehennem çukurudur.
                Bu dünyanın en büyük amacı çok para kazanmak, çok zengin olmak, çok eğlenmek, çok gülmek, çok tatile gitmek değildir…
                Yazar, gazeteci kalemini asla satmamalı, aklını asla satmamalıdır. Hiçbir zümreye, hiçbir güce, hiçbir iktidara, hiçbir muhalefete tabii olmamalıdır. Olursa ben ona gazeteci veya yazar demem, aklını satmış kiralık katil derim.
                Yasama, yürütme, yargı erklerinin yanına basını ama objektif basını koyarsak; o ülkenin temeli, sacayağı o kadar sağlam olur.
                Bu güçleri elinde tutanlar, o gücü kendi lehine kullanır, menfaat sağlarsa bu dünyada olmasa da vah öteki taraftaki haline…
                Vah ki ne vah..!

Yayınlanma Tarihi : 4/10/2018 20:12
Okunma Sayısı : 500
Muratlı Nöbetçi Eczane

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar