Muratlı'da telefon dolandırıcılığı vakaları artışta

Muratlı
                Muratlı’da kendilerini polis, asker, savcı ya da jandarma olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının sayısı artmaya başladı. Son dönemde sıkça yaşanan dolandırıcılık girişimlerine karşı yetkililer bir kez daha vatandaşları uyardı.



                Muratlı Hizmet - Dolandırıcıların özellikle sabit hatları veya cep telefonlarını arayarak; “Hesabınız terör örgütleri tarafından kullanılıyor”, “Kimlik bilgileriniz suçta kullanıldı” ya da “Hakkınızda operasyon başlatıldı” gibi yalanlarla korku ve panik yarattıkları, ardından para ya da ziynet eşyası talep ettikleri bildirildi.
tasarım59 reklam paketi
                Son olarak Muratlı’da yaşayan yaşlı bir vatandaşın bu yöntemle kandırıldığı, evdeki altınlarını bozdurmak üzere gittiği kuyumcuda durumun fark edilerek önlendiği öğrenildi.
                Yetkililer, hiçbir kamu görevlisinin telefonla arayarak vatandaşlardan para, altın veya banka bilgisi istemeyeceğinin altını çizdi. Şüpheli aramalarla karşılaşanların vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları veya en yakın kolluk kuvvetine başvurmaları istendi.
                Muratlı halkının bu tür dolandırıcılık yöntemlerine kesinlikle itibar etmemesi ve kişisel bilgilerini kimseyle paylaşmaması gerektiği bir kez daha hatırlatıldı.
Yayınlanma Tarihi : 11/8/2025 15:32
Okunma Sayısı : 1321

MURATLIMIZIN EN BÜYÜK SORUNU NEDİR?


Çevre ve hava kirliliği
Ulaşım ve otopark
Çarpık kentleşme
Alt yapı ve kanalizasyon
Asayiş ve uyuşturucu
Yeşil alan ve parklar
Yol ve kaldırımlar
reklam 1
Günlük Kurlar